Tyre City
0

Zoeken op Banden

Bent u op zoek naar de beste Aanhangwagenbanden voor uw voertuig?

Aanhangwagenbanden

Over Aanhangwagenbanden

Aanhangwagenbanden verschillen in veel opzichten aanzienlijk van standaardbanden voor personenauto's. De eerste is steviger, heeft hardere zijwanden en heeft een heel ander loopvlakprofiel. Deze verschillen zijn vooral te wijten aan het feit dat aanhangwagens verschillende functionaliteiten hebben.

Bij Tyre City vindt u het grootste assortiment trailerbanden van Utrecht. Reizen met een aanhangwagen, camper of caravan heeft in Nederland een lange traditie en deze manier van reizen is vandaag de dag populairder dan ooit. Hierdoor is er een ongeziene vraag naar trailerbanden ontstaan.

Aanhangwagenbanden

De meeste van onze klanten kopen in Utrecht trailerbanden die door de volgende merken worden aangeboden:

1. Pirelli

2. Continentaal

3. Bridgestone

4. Firestone

5. Dunlop

6. Michelin

Hoe uniek zijn aanhangwagenbanden?

Er zijn verschillende factoren die deze banden verschillend maken.

1. Het profiel: Het klinkt misschien verrassend, maar banden van personenauto's hebben een veel beter loopvlak dan die van aanhangwagenbanden. Dit komt omdat een aanhanger met een zogeheten dissel aan de trekhaak van een auto wordt bevestigd en ze geen eigen krachtbron hebben. Het trekkende voertuig heeft betere banden voor tractie nodig; vandaar deze discrepantie.

Merk op dat aanhangerbanden in Utrecht, of waar dan ook, meer uitgesproken lamellen hebben dan andere modellen. Deze eigenschap helpt hen om het 'slingeren van de aanhanger' te verminderen, iets wat gevaarlijk kan zijn voor zowel het trekkende voertuig als de aanhanger.

2. Zijwandontwerp: Aanhangwagenbanden zijn in dit opzicht veel beter uitgerust dan conventionele banden. Hun zijwand is hoger dan de meeste SUV- en personenautomodellen, is vervaardigd met een mengsel van composiet rubber en silica, en heeft ook een langere levensduur. Bovendien helpt zo'n zijwand trailers om wegen van puin en besneeuwde oppervlakken gemakkelijk te trotseren.

3. Draagvermogen: Bijna alle trailerbanden hebben een hoger draagvermogen. Dit in tegenstelling tot de meeste autobanden in Utrecht. De meeste modellen kunnen vaak 40% meer gewicht dragen dan hun tegenhangers.

4. Oppompen/ bandenspanning: Trailerbanden in Utrecht hebben een hogere luchtdruk nodig dan gewone banden. Dit is om de zwaardere lasten te dragen, naast het verhogen van de acceleratie en het verminderen van het brandstofverbruik.

Bent u aan het googelen - "trailerbanden bij mij in de buurt"?

Bezoek dan vandaag nog Tyre City. U kunt uw nieuwe trailerbanden online aanschaffen en tegelijkertijd eenvoudig een montageafspraak inplannen. Wij geven u ook kwaliteitsadvies over hoe u uw nieuw gekochte set wielen kunt behouden.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons