Tyre City
0

Bent u op zoek naar een APK voor uw voertuig?

apk

De Nederlandse overheid legt grote nadruk op verkeersveiligheid en verkeersgeschiktheid van voertuigen. Daarom schrijft de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voor dat elke auto ouder dan drie jaar moet slagen voor een APK Utrecht.

VlakVlak voordat uw APK goedkeuring verloopt, moet je voertuig een nieuwe keuring ondergaan. Onze vestiging - Tyre City, kan u helpen met de APK keuring Utrecht.

Een korte achtergrond van de APK keuringen

Europa heeft zich ertoe verbonden de voertuigemissies te beperken, zoals blijkt uit het klimaatveranderingsakkoord van Parijs van 2015. Bovendien hebben de meeste landen het voortouw genomen bij het terugdringen van ongelukken op de weg en hebben ze gerelateerde wetten aangenomen.

Nederland heeft hiervoor bijvoorbeeld als middel de APK-test. De doelen, doelstellingen en methoden zijn voor een deel geborgd in APK-controle.

APK is een afkorting die staat voor Algemene Periodieke Keuring.

Tyre City is de meest betrouwbare faciliteit voor APK Utrecht en is één van de circa 9.000 geautoriseerde centra verspreid over heel Nederland. We hebben een aantal gespecialiseerde monteurs die uw voertuig kunnen controleren. Als er reparaties of vervangingen nodig zijn, informeren wij u.

Een overzicht van APK testen

Hier is een beknopte lijst van de gecontroleerde componenten.

Remsysteem: Dit is de eerste stap. Onze technici controleren het complexe mechanisme dat de remmen van uw auto doet werken. Slijtage van de remblokken, lekkage van remvloeistoffen, ABS-regelmodule, remklauwen en zuigers en hightech add-ons zoals wielsnelheidssensoren worden grondig getest.

OP te merken valst dat de meeste remproblemen vaak niet kunnen worden gerepareerd. De onderdelen moeten worden vervangen, iets waar Tyre City u zeker mee kan helpen.

Stuurmechanisme: Voordat we beginnen met het inspecteren van dit gecompliceerde mechanisme, zullen we eerst de APK-geschiedenis controleren. Als u de stuurkolom eerder heeft gerepareerd, worden eventuele storingen in dit vermeld. Op basis van eerder ontdekte gebreken zullen we onze controles starten.

Lichten en lampen: Bij de APK-keuring wordt ook aangegeven hoe goed de koplampen en achterlichten van uw auto dienen te functioneren. We zullen ook de mistlampen, noodlampen, knipperlichten en alle interne verlichting van de auto controleren.

Banden: De banden van uw auto moeten in goede staat zijn, zodat er geen kans is op ongelukken. De technici van Tyre City controleren op zichtbaar schade, lekke banden of andere problemen zijn. Ook wordt de profieldiepte van de banden wordt ook gemeten en de banden minimaal 1,6 mm profiel te hebeb.

Vering: Losse of beschadigde schokdempers, veren en koppelingen maken uw auto onveilig. Het veersysteem is noodzakelijk voor het rijcomfort. Onze technici zorgen ervoor dat er geen storingen optreden.

Veiligheidskenmerken: Tot slot controleren we de airbags, veiligheidsgordels, snelheidsbegrenzers (indien van toepassing) en andere standaard veiligheidsuitrustingen.

Als uw voertuig de APK-test doorstaat, ontvangt u een APK certificaat. Anders wordt u geïnformeerd over de redenen voor de APK-afkeur. Indien uw huidige APK-certificaat reeds verlopen is, mag u de auto niet meer besturen. Nadat alle problemen zijn verholpen, wordt de auto opnieuw getest. Wij bieden u graag onze service aan om de auto bij een volgende poging door te laten slagen.

Om problemen in de eerste plaats te voorkomen, kunt u voor de volgende APK een serviceafspraak met ons maken. Dit bespaart u problemen, tijd en geld.

Op zoek naar een APK-centrum bij mij in de buurt

Bezoek Tyre City, het nummer één centrum voor APK-controle Utrecht vandaag. Kijk op onze website voor meer informatie.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons