Tyre City
0

Zoeken op Banden

Bent u op zoek naar de Bandenmaten voor uw voertuig?

tpms

Wie zegt dat grootte niets uitmaakt, weet niks van banden.

Als het gaat om autobanden, dan heb je diverse maten nodig die kunnen passen. De bandenmaat eis van elke auto is uniek. Het is uw plicht als consument om na te gaan dat u de juiste maat van de banden voor uw voertuig koopt. Wij kunnen u daarbij helpen.

Wij als Tyre City, zijn een prominente bandenspecialist gelegen in het hart van Utrecht. We hebben een uitgebreide collectie autobanden in Utrecht, afkomstig van de meest gerenommeerde namen in de bandenindustrie. Deze banden zijn beschikbaar voor onze klanten in bijna elke grootte.

Dus, welk voertuig u ook rijdt, u kunt zeker een geschikte set banden vinden in onze vestiging in Utrecht. Het enige wat u hoeft te doen is even met uw auto naar ons toe te komen.

tpms

Bandenmaat toegelicht

De grootte van een band wordt aangeduid door middel van een alfanumerieke code waarbij elk getal en letter van het alfabet overeenkomt met een specifiek dimensionaal aspect. Je hebt misschien gezien dat deze alfanumerieke code op de zijwanden van elke band is te vinden.

Voor de specifieke grootte die overeenkomt met uw voertuig, kunt u kijken in uw handleiding, deurstijl of achter de benzineklep. Als u nog steeds op uw OEM-banden (originele banden) rijdt, dan kunt u ook de grootte van de zijwanden aflezen.

Laten we de band decoderen zodat u het beter begrijpt.

Een typische bandengrootte leest u als 205/55 R16 91 V. Zoals eerder vermeld, elk nummer en letter vertegenwoordigt een specifiek aspect van de grootte van de band:

De eerste drie cijfers, dat wil zeggen, 205, vertegenwoordigen de breedte van de band. Het wordt gemeten in millimeters.

De volgende twee cijfers, 55, duiden de hoogte-breedte verhouding van de band aan. Aspect ratio is niets anders dan de hoogte van de zijwand van de band uitgedrukt als een percentage van de breedte. In dit voorbeeld is de zijwand van de band 55% zo hoog als de breedte, die 205mm is.

' R ' staat voor het feit dat het een radiale band is

16 is de diameter van het velgbed uitgedrukt in inches.

V is de snelheidsindex van deze band. In dit geval duidt het erop dat de band veilig kan werken met een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Koop altijd banden van passende grootte

Het is van cruciaal belang dat u vasthoudt aan de aanbevolen bandenmaat, voor het kopen van autobanden Utrecht, Amsterdam. Bezoek onze vestiging en praat met onze professionele technici over de eisen van uw specifieke merk en model als u niet zeker bent van de exacte bandenmaat.

Onze voorraad bestaat uit banden van alle groottes. Dus, of u nu rijdt in een SUV of een Mini hatchback, wij kunnen u helpen aan de juiste maat voor uw voertuig. Tyre City heeft voor u een uitgebreid assortiment met de beste banden in de regio. Wij leveren iedere grootte van bijna ieder merk waarbij wij alleen geen concessies doen aan kwaliteit.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons