Tyre City
0

Zoeken op Banden

Bent u op zoek naar de beste Personenauto banden voor uw voertuig?

Personenauto banden

Over Personenauto banden

Bijna alle banden die wereldwijd worden verkocht zijn radiaal, zijn luchtbanden en hebben een loopvlak dat het mogelijk maakt om tractie te krijgen en te accelereren.

Alle grote fabrikanten hebben hun assortiment banden voor personenauto's. Als u op zoek bent naar banden voor personenauto's in Utrecht, dan vindt u in onze vestiging, Tyre City, een breed en fascinerend aanbod. Wij staan bekend als betrouwbare en stipte verkopers van diverse modellen.

Personenauto banden

Soorten personenautobanden

Er zijn verschillende varianten van deze wielen. De meest voorkomende zijn:

 • Zomerbanden
 • Winterbanden
 • All-Season of ook genoemd 4 seizoenen
 • Run-flat banden
 • Seal banden
 • UHP (Ultra High Performance) modellen

Wij hebben op voorraad vele types van de nieuwste autobanden in Utrecht, geproduceerd door enkele van de meest iconische bedrijven. Inclusief:

Pirelli

Michelin

Hankook

Bridgestone

Firestone

Dunlop

Continentaal

D Avanti Plus, vele andere bandenmerken voor elk budget.

Als u in Utrecht banden wilt laten vervangen, kunt u dus gerust een bezoek brengen aan Tyre City. U kunt ook online een afspraak maken en de wachtrij overslaan.

Waaruit bestaat een personenauto band?

Behalve van enkele gespecialiseerde modellen zijn personenautobanden gemaakt van rubber en een reeks andere materialen.

De Europese Unie heeft strenge richtlijnen voor de samenstelling, die regelmatig worden herzien. Vanaf 2020 worden de volgende onderdelen gebruikt:

 • 19-20% natuurrubber: Dit is het meest zichtbare deel van een band. Het biedt grip en is in aanzienlijke mate bestand tegen hitte en slijtage in de loop van de tijd.
 • 25% synthetische polymeren: wanneer u bij Tyre City in Utrecht autobanden koopt, weet dan dat een kwart van de samenstelling bestaat uit polymeren. De meest voorkomende polymeren zijn styreen-butadieenrubber en gewoon butadieenrubber. Hoe beter de kwaliteit van de componenten, hoe langer een band meegaat.
 • 12% staal: een deel van het staal wordt gebruikt in de gordel van een band en ook in de hielen van de band. De eerstgenoemde helpt de banden extra druk te weerstaan tijdens het rijden, omdat ze fenomenaal taai zijn. De hielkabels bevestigen een band aan de velg.
 • 4% textiel: Een verscheidenheid aan stoffen koorden - meestal gemaakt van nylon, rayon en aramide - worden gebruikt in passagiersbanden om de dimensionale stabiliteit te garanderen en het karkas van een band verder te versterken.
 • 25-27% vulstoffen: Dit zijn componenten zoals silica, silicaderivaten en carbon black. Deze helpen de treksterkte te verhogen en tegelijkertijd de rolweerstand te verminderen.
 • 13-14% anti-oxidanten en antiozonanten: De eerste voorkomt dat het rubber zuurstofbederf krijgt, terwijl de tweede de blootstelling aan ozon belemmert bij het rijden met hoge snelheden.
 • Het is interessant om op te merken dat airless wielen worden aangeprezen als alternatief voor luchtbanden voor passagiersvoertuigen. Een voorbeeld hiervan is Michelin's 'Tweel'.

  Nog steeds op zoek naar - "beste autobanden in mijn buurt"?

  Bezoek onze vestiging op een willekeurige werkdag en koop in Utrecht autobanden voor personenauto's tegen aantrekkelijke prijzen. U kunt online door onze catalogus bladeren voor meer informatie.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons