Tyre City
0

Zoeken op voertuig registratie

Zoeken op voertuig

Bent u op zoek naar de Stikstofvulling voor uw voertuig?

Stikstofvulling in uw autobanden

Een groot deel van alle automobilisten in Europa rijdt rond met banden met te weinig bandenspanning. Dit heeft grote gevolgen voor de veiligheid, de grip en vooral voor het brandstofverbruik van al deze auto's. Om dit probleem te verminderen, raadt TyreCity aan om uw banden ook te voorzien van stikstof.

Waarom zou u de banden oppompen met stikstof in plaats van met gewone lucht?

Vooral om deze reden: Elke autoband is licht poreus. Dit betekent dat elke band wat spanning verliest. Stikstof verdwijnt minder gemakkelijk uit de band omdat de moleculaire samenstelling van stikstof anders is dan de lucht die je inademt. Door stikstof aan uw banden toe te voegen in plaats van perslucht, blijven uw banden langer onder druk. Daarom adviseert TyreCity stikstofvulling Utrecht in plaats van perslucht.

Door stikstof te pompen kunt u uw banden langer op spanning houden, met het voordeel dat u de wegligging verbetert en uw brandstofverbruik vermindert. Bovendien vermindert u de slijtage, zodat u langer van uw banden kunt genieten.

Safety

Stikstof wordt standaard gebruikt in de racewereld en bij het vervoer van gevaarlijke stoffen, omdat het ook een extra voordeel biedt. Stikstof is een traag gas. Dit betekent dat het nauwelijks reageert met andere chemicaliën en niet explodeert in geval van brand of explosie. Dit verandert echter niets aan het feit dat er geen verschil is tussen een band met perslucht of gevuld met stikstof als het gaat om schade aan de band en langzaam spanningsverlies. Ook banden met stikstof dienen regelmatig gecontroleerd te worden en wij adviseren u om uw bandenspanning en -slijtage eens per kwartaal door ons te laten controleren.

Heeft u nog geen stikstof in uw banden?

Kom dan naar TireCity Utrecht en wij zullen u snel voorzien van stikstof. Wij zijn elke werkdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur en doen er alles aan om uw veiligheid te waarborgen.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons