Tyre City
0

Zoeken op voertuig registratie

Zoeken op voertuig

Bent u op zoek naar de Tpms voor uw voertuig?

tpms

Het systeem dat de bandenspanning van uw auto in de gaten houdt

Wat is TPMS?

Het bandenspanning controlesysteem TPMS staat voor 'Tyre Pressure Monitoring System' en is sinds 1 november 2014 verplicht op elke nieuwe personenauto. Het systeem houdt de druk van uw banden in de gaten. Door de verplichting van TPMS wil de Europese Unie de verkeersveiligheid verbeteren.Wanneer de bandenspanning te laag of te hoog is, verschijnt er een waarschuwing op het dashboard van de auto.

Hoe werkt TPMS

Een auto met een TPMS-systeem heeft een controlelampje op het dashboard. Het waarschuwt als de spanning in één of meer banden 20% te laag is. Zodra u dit lampje ziet branden, neem dan geen enkel risico. Rijd niet door, maar ga meteen naar een veilige plek om te stoppen en controleer uw banden op beschadigingen.

tpms

Voor TPMS kun je bij alle Tyre City vestigingen terecht

Onze vestiging is voorzien van de modernste apparatuur om u de juiste TPMS-service te kunnen bieden. Krijgt u een TPMS-waarschuwing in uw dashboard? Neem dan contact op met uw Tyre City vestiging in Utrecht of kom bij ons langs.

Het belang van de juiste bandenspanning

  • Geoptimaliseerde rijcurve om bandengeluiden tijdens het rijden te verminderen
  • Lengte groeven om water optimaal uit de banden af te voeren en aquaplaning te voorkomen
  • Fijnmazig profielontwerp om de grip op zowel ijzige als droge wegen te verbeteren
tpms

Er zijn twee soorten TPMS-systemen.

Eén met sensoren (direct systeem) en een systeem dat werkt op basis van de software van de auto (indirect systeem). Weet u niet welk TPMS-systeem er in uw auto zit? Kijk dan in het instructieboekje van uw auto of vraag het aan uw VACO-bandenspecialist Tyre City in Utrecht.

Directe TPMS

Bij een direct TPMS zit er in elke band een sensor die de spanning en temperatuur meet. De sensoren geven de gemeten spanning door aan de elektronica van het voertuig. De sensoren zijn van buitenaf niet te zien en zitten vrijwel altijd direct achter het ventiel.

Indirecte TPMS

Een indirect TPMS heeft geen sensoren in de banden, maar gebruikt de software van de auto om de bandenspanning te berekenen, bijvoorbeeld het ESP of ABS.

Heeft u specifieke vragen

Kom langs bij Tyre City of bel voor een afspraak 030-2661133

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons