Tyre City
0

Zoeken op voertuig registratie

Zoeken op voertuig

Bent u op zoek naar Uitlaatservice voor uw voertuig?

uitlaatdiensten

Over Uitlaat

De uitlaat van een auto staat bij het grote publiek bekend als een onderdeel dat alleen de schadelijke dampen verdrijft. Het werk van een uitlaatsysteem is echter niet beperkt tot dat.

Niet goed werkende uitlaten kunnen leiden tot de volgende problemen -

  • Verminderde brandstofbesparing
  • Hard motorgeluid
  • Verminderde kracht en acceleratie

Als je een van deze problemen ervaart, breng dan een bezoek aan Tyre City. Wij bieden uitzonderlijke uitlaatgasreiniging en uitlaatservice Utrecht, zodat u niet nog meer geld hoeft uit te geven aan vervangingen.

uitlaatdiensten

Wat is het doel van een uitlaat?

Een uitlaatsysteem zet alle schadelijke gassen die bij de verbranding van brandstof ontstaan om in minder schadelijke gassen en voert ze uit het voertuig af. Daarbij dempt het ook de geluiden voor een rustige en comfortabele rit.

uitlaatdiensten

Onderdelen van een uitlaatsysteem

Een uitlaatsysteem is een combinatie van deze componenten -

Uitlaatspruitstuk - Een uitlaatspruitstuk is verbonden met de cilinderkop. Het verzamelt alle gassen die door deze laatste worden geproduceerd in een enkele pijp.

Katalysator - Een katalysator zorgt voor de omzetting van schadelijke gassen zoals koolmonoxide. Het zet dit gas om in waterdamp, kooldioxide en koolwaterstoffen en kan ook de uitstoot van stikstofoxide verminderen.

Geluiddemper - Zoals de naam al aangeeft, verlaagt een geluiddemper de geluiden die tijdens de verbranding van de motor worden geproduceerd. Geluidsgolven, wanneer ze door dit onderdeel reizen, reflecteren met elkaar en heffen het geluid op.

Uitlaatpijp - Een uitlaatpijp voert de uitlaatgassen af en voert ze uit uw auto.

Zuurstofsensor - Zoals de naam al aangeeft, analyseert een zuurstofsensor het O2-gehalte in de uitlaatgassen en stuurt deze informatie terug naar de motor.

Het aandeel van de zuurstof in de dampen bepaalt of het brandstofmengsel mager of rijk is. Een mager mengsel betekent dat er meer lucht in de brandstof zit, terwijl een rijk mengsel het tegenovergestelde aangeeft.

Afhankelijk van de informatie van een zuurstofsensor zal de motor de brandstofstroom regelen en zo efficiënt mogelijk werken.

Elk onderdeel van een uitlaatsysteem is onderling afhankelijk. Storingen in een van de onderdelen kunnen leiden tot grote storingen of defecten, die op hun beurt andere auto-onderdelen kunnen beschadigen.

Daarom is het van groot belang om uw voertuig op zijn vroegst naar onze garage te brengen voor een uitlaatgasreparatiegarage in Utrecht.

Wanneer moet u een uitlaatgarage in Utrecht laten repareren?

Naast de hierboven genoemde situaties kunnen de volgende signalen ook wijzen op een falend uitlaatsysteem.

Sterke geur in de auto - een sterke geur, die lijkt op die van rotte eieren, kan worden veroorzaakt door een defecte katalysator. Als u dergelijke geuren ervaart, breng uw auto dan zo snel mogelijk naar onze winkel in Utrecht.

Trillingen - Als uw auto ook bij stilstand trilt, dan kan dit wijzen op een defecte uitlaat.

Rammelgeluiden - Rammelgeluiden kunnen ook wijzen op een defecte katalysator. In dergelijke gevallen is het van cruciaal belang dat u gebruik maakt van uitlaatgasreparatiediensten and Uitlaat Reparatie Utrecht.

Uw #1 bron van uitlaatgasreparatiediensten

Als u zoekt - uitlaatonderhoud in de buurt van u, zorg er dan voor dat u Tyre City kiest. We hebben een team van ervaren technici die de problemen snel kunnen analyseren en u een snelle oplossing kunnen bieden.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons