Tyre City
0

Zoeken op Banden

Bent u op zoek naar de beste Winterbanden voor uw voertuig?

Winterbanden

Over Winterbanden

Winters weer zorgt ervoor dat u als bestuurder meer rekening moet houden met de weg omstandigheden. Sneeuw en ijzel verminderen grip en verhogen de kans dat u controle over de auto verliest. De enige manier om deze problemen te verminderen is het monteren van de beste winterbanden. In onze vestiging, Tyre City, vindt u een grote variëteit aan winterbanden Utrecht.

Hoe helpen winterbanden op gevaarlijke, met sneeuw bedekte wegen?

Winterbanden zijn in veel opzichten vrij verschillend ten opzichte van zomerbanden.

Deze banden hebben een andere loopvlak compound

Het loopvlak van een winterband is samengesteld uit een zachte rubbersamenstelling met toevoeging van een hoger percentage van natuurrubber. Ook de aanwezigheid van hoogwaardige aromatische oliën en elastomeren zorgt ervoor dat de band grip behoudt, zelfs bij lage temperaturen. Gewone banden verliezen hun flexibiliteit bij temperaturen onder de 7 °c, maar winterbanden behouden hun soepelheid onder dezelfde omstandigheden.

Hoe nuttig is een winterband?

Het zachtere loopvlak buigt gemakkelijk en biedt u veel meer grip op een koud, nat, glad en winters wegdek. Winterbanden van Tyre City zijn uw beste optie om te rijden op wegen met sneeuw en ijs.

2. Hydrofiele materialen

Hydrofiele materialen gemengd in een winterband rubber compound helpen bij het behoud van grip op natte oppervlakken. Sneeuw bedekte wegen kunnen zeer glad zijn, vooral wanneer sneeuw gaat smelten.

Het woord 'hydrofiele' betekent absorberen. Wanneer het rubber in deze banden in contact komt met natte oppervlakken, de statische aantrekkingskracht tussen het water en de rubber molecuul, helpen bij het genereren van wrijving.

3. Gespecialiseerd loopvlak

Het ontwerppatroon van een winterband draagt ​​bij aan het behoud van een hoge mate van tractie. Het loopvlak heeft diepe en dicht opeengepakte groeven. Deze groeven fungeren als ruimtes waar sneeuw zich ophoopt en comprimeert.

Hoe nuttig is dat?

Verdichte sneeuw verhoogt de grip op losse sneeuw, waardoor meer wrijving ontstaat voor de banden. Op gladde oppervlakken is hogere tractie beter en noodzakelijk. Wanneer je met winterbanden rijdt van Tyre City blijf je veilig ondanks de uitdagingen die winters weer met zich mee brengt.

Welke winterbanden?

Bij Tyre City adviseren wij onze klanten met de juiste keuze aan winterbanden.

CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850

Het reactieve remmen verzekert korte stop afstanden terwijl de reactie bij het sturen superieur blijft.

Verminderde rolweerstand verhoogt de kilometerstand. CONTINENTAL WINTERCONTACT TS850 is een uitstekende optie voor winterbanden Utrecht voor automobilisten die zich druk maken over levensduur en afgelegde kilometers.

MICHELIN ALPIN 5

Een uniek profiel biedt meer grip op sneeuw. Hetzelfde profiel biedt weerstand tegen Aqua planning. Het geraffineerde profiel compound in de MICHELIN Alpin 5 optimaliseert de band prestaties bij temperaturen onder de 7 °C.

Dunlop WINTER SPORT 5

De banden houden een hoge zijdelingse grip op gladde oppervlakken door de aanwezigheid van schuine groeven in het midden. Deze groeven verhogen veiligheid en grip op de oppervlakken.

Verhoogde aantal blokken in het loopvlak ontwerp bieden extra randen die zich vastbijten op het wegdek, waardoor de tractie op natte gladde oppervlakken verbeterd wordt.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons